2 Ocak 2011 Pazar

Herkesin isteği " mutlu olmak.."

Kime sorsam daha mutlu,daha başarılı,daha zengin,daha... olmak istiyor.Danışanlarımın çoğunun en büyük eksikliği, bulundukları durumu tam olarak değerlendirememeleri..Hep bir eksiklik duygusu,hep bir yerlere varma,hep bir hedefe varma peşindeler..Amaç ise aynı.."mutlu olmak " Ne istiyorsun diyorum,daha mutlu olmak,daha başarılı olmak istiyorum diyorlar.

Mutluluk ve tatmin , sürekli biryerlere koşmak kadar ,bugün bulunduğunuz yeri iyi değerlendirmekten de geçiyor.Eskiler, "marifet iltifata tabidir" derler.Oysa son yıllarda kimse kimseyi beğenmez,herkes herkesi eksik bulur oldu.Etrafımızdaki insanları yeteri kadar onaylamıyoruz.Bulundukları yer, o güne gelene kadar başetmek zorunda kaldıkları şartları dikkate almıyoruz.Söylemlerimiz hep eksiklik üzerine..İki lafımızın sonu hep birisi ve onun güçsüz yönleri üzerine..
Milyonlarca insanın,hepimizin farkında olmadan yaydığı bu negatif enerji , herkesi,hepimizi sürekli yeni bir hedef belirleme,sürekli biryerlere koşma,sürekli kendini yenileme ve ancak bunun sonunda mutlu ve başarılı olabileceğimiz yanılgısına sürüklüyor.

Biraz sakinleşmekte fayda var bence.Resimdeki ağaçlara bakın!

Yıllardır aynı yerlerde duruyorlar."Daha aydınlık,daha sulak,daha güneşli yada daha nemli biryerlere dikin beni " diye bağırmıyorlar. Yer değiştiremedikleri için büyümekten,dallarını,köklerini her yöne genişletmekten vazgeçmemişler.Hiç yer değiştirmemelerine rağmen ne kadar güçlü ve muhteşem görünüyorlar öyle değil mi?

Yeni yılda yeni hedeflerinizin listesini yaparken,bugününüzün mimarı olan" bugüne gelene kadar başardıklarınızı" da listelemeyi unutmayın olur mu?

Çünkü sizi bugün ayakta tutan ve yarın ileriye taşıyacak olan,en yakınınızdakilerin önyargıları ya da sizinle ilgili düşünceleri değil , o listede okuyacaklarınızdır.

Başarılarınızı listeleyin ve çantanıza , cebinize koyun,arada sırada çıkarıp bakın..Onları unutmayın,unutturmalarına izin vermeyin!

"Başardıklarınız" sizin kökleriniz , dallarınız , yapraklarınız kısacası " gerçeğiniz" dir.

Şimdi yeni hedeflerinize ilerleyebilirsiniz.

İnci İlhan

Hiç yorum yok: